Slim winkelen: de beste wasmachine vinden

Navigeer eenvoudig door de zee van prijzen, centrifugeren en vlekken functies met deze tips. Bij het investeren in een nieuwe wasmachine komt veel meer kijken dan alleen hoe goed hij reinigt. Eerst moet je het type machine overwegen dat je wilt: een traditionele bovenlader, een bovenlader zonder roerwerk of een voorlader. Het budget is natuurlijk een ander punt van zorg (een machine op volledige grootte kan tussen de 100 en meer dan 2000 euro kosten). En welke speciale reinigings functies kunnen voor jou super handig zijn? Hier lees je hoe je de zoektocht naar de beste wasmachine kunt benaderen met een duidelijk standpunt.

 

Als je niet veel wilt uitgeven: een klein budget betekent niet noodzakelijk een opoffering in prestaties, maar je krijgt waarschijnlijk minder mooie functies. En laat je niet misleiden door trendy kleuren: je bespaart 100 tot 200 euro als je kiest voor een wit model. Traditionele no-nonsense bovenladers zijn het goedkoopst, maar ze verbruiken meer energie om te gebruiken. Gebruik de schattingen van de Energiegids om rekening te houden met je energiekosten gedurende de levensduur van de machine die van 10 tot 15 jaar kan duren.

 

Als je water en elektriciteit wilt besparen: Voorladers verbruiken veel minder water dan traditionele bovenladers, die volledig moeten worden gevuld voor de was- en spoelbeurten. Kies voor een Energy model, dat het elektriciteits- en waterverbruik met respectievelijk 20% en 35% vermindert ten opzichte van niet-geclassificeerde modellen. En bekijk die Energy Guide-labels als basis voor vergelijking van model tot model. Houd er echter rekening mee dat je werkelijke kosten kunnen variëren, afhankelijk van je gebruik en de energiekosten in je regio.

 

Als je altijd vecht tegen hardnekkige vlekken: in onze tests leverden voorladers betere reiniging resultaten dan bovenladers. Zoek naar een machine met een speciale vlekverwijderaar of voorweek programma’s, of een met een stoomfunctie. Een “koele” temperatuur instelling die een beetje heet water met de kou vermengt, helpt waspoeder volledig op te lossen voor een betere vlekverwijdering.

 

Bron: De beste

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *